Krukorna skapas för hand av Kretas allra skickligaste keramiker. Ingen massproduktion utan begränsat antal tillverkas varje år. Våra keramiker är de enda som skapar krukor från grunden genom egen prospektering, inhämtning av lera samt egen raffinering. Dessa är unika metoder för att säkerställa absolut ren, ouppblandad lera helt fri från luftbubblor och en garanti på att råvaran är av högsta kvalitet. Krukorna framställs dessutom på miljövänligt sätt! Dessutom packar vi leveranserna med återvunnen wellpapp och återvunna träpallar för miljöns skull. Och vi kör ofta själva ut beställningarna i närområdet med elbil. 

De vackra krukorna och urnorna formas genom handdrejning med stor omsorg i lugnt mak på samma sätt som man gjort på Kreta i närmare 4000 år. Därefter torkas krukorna och bränns sedan i gaseldade ugnar i 14 timmar där den höga, optimala temperaturen för denna s.k. Pithari-leran (1080°C) kontrolleras exakt. Våra framställningsmetoder och användandet av gasugnar för att uppnå högre, exakt och jämn temperatur gör att KRETAKOTTA®-krukor blir mycket speciella med vacker, ‘levande’ yta. De är kraftfullare och hållbarare än liknande krukor av andra märken som bygger på halvfabricerad lera. Och eftersom våra utekrukor är köldtåliga kan de stå utomhus året runt – i flera generationer!
Blanda gärna mindre krukor med större, välj från både klassisk och modern stil, och så en urna eller två. En större grupp med stor blandning tätt placerade blir oftast den mest spännande. När man sedan planterat med olika perenner, sommarblommor, klängväxter och prydnadsträd blir harmonin kring denna oas total!

Produktpriser INKLUSIVE moms. Mått avser Höjd x Ytterdiameter på bredaste stället. 

Visar alla 27 resultat