• Exklusiv urna i köldtålig terrakotta
  • Urna Pithos 100 x 65 cm. Ståtlig med eller utan blomster.
  • Hållare för innerkrukor i urnans mynning
  • Marschallhållare

Pithos

2,490 kr9,900 kr

Pithos, originalet som vi introducerade i Sverige för många år sedan, ger ett välkomnande och extravagant intryck på t ex fest och bröllop som unik gigantisk vas för blomsterarrangemang.
Dess slanka form gör att den även passar utmärkt för att dekorera hem eller kontor, med eller utan blommor i innerkruka. Den ger också en beundransvärt intryck då två stycken installeras som par på varsin sida om entrén eller som dekorativa grindstolpar (utan grind) som inramning av uppfarten. Fyll åtminstone hälften av urnan med grus eller sten för att göra den tung för att inte välta i storm. Placera sedan en markduk eller liknande innan urnan sedan fylls upp med jord, om blomster ska användas i den som på bilden ovan.

Precis som krukan Pithari användes den klassiska Pithos tidigare för förvaring men tack vare dess slankare kropp användes denna urna genom historien vid frakter av olivolja, vin och säd på båtar i Medelhavet.

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:
Vikt Inte tillgänglig
Dimensioner Inte tillgänglig
Dränering

Denna urna har ett dräneringshål. Vi rekommenderar att lägga fiberduk eller tidningspapper i botten och sedan några cm lecakulor om urnan ska användas för plantering. Fiberduken förhindrar att en lecakula pluggar igen hålet. Som avskiljare mellan lecakulor och jord används fiberduk. Annars kommer jorden med tiden att sjunka ner och blanda sig med lecakulorna. Hela poängen ett lager lecakulor i urnans botten är att skapa ett utrymme längst ner där överskottsvatten kan samlas (och rinna ut genom dräneringshålet). Detta gör att rotsystemet aldrig står i blöta och riskerar att ruttna. Detta är speciellt viktigt då plantan vilar.

Frosttålighet & variatoner

Urnor av frostsäker terrakotta som klarar vinterns kyla utomhus minst lika bra som stengodskrukor tack vare materialets stenhårda karaktär och den unika framställningen.
Urnorna är resultat av avancerat hantverk där varje urna fått sin personliga prägel. Eftersom de inte är stöpta i form kan mindre avvikelser förekomma både gällande form och storlek.
Angiven storlek ovan visar snittstorlek. Urnorna kan i verkligheten vara något större eller mindre.