Juni

Evenemanget Tusen Trädgårdar

Välkomna att besöka oss på söndag kl 10-17 då vi som medlem i evenemanget Tusen Trädgårdar håller utställningen öppen för alla att besöka!
Det finns möjlighet till att hämta inspiration och idéer samt också köpa vackra, handgjorda kvalitetskrukor och vattentunnor på plats.
https://svensktradgard.se/beso.../amforeas-medelhavskeramik/ 

Stora krukor

Stora krukor av terrakotta. Köldtåliga!

April

VECKANS DEAL!

Passa på att köpa ett färdigt, vackert komponerat paket krukor till 20% rabatt och ge trädgården ett fantastiskt lyft!

VECKANS DEAL! Passa på att köpa färdigkonfigurerat paket vackra krukor till 20% rabatt.

VECKANS DEAL! Passa på att köpa färdigkomponerat paket vackra krukor till 20% rabatt.

Mars

Ny produkt!

Fatet eller karet Lekani är unikt på svenska marknaden och också mycket populärt. Det används ofta av kunder för odling av taklök, sommarblommor eller örter. Det används också som fågelbad. Fram tills nu har det endast funnits med öron men nu har vi också tagit in en variant utan öron för de kunder som önskar en stramare formgivning.

Terrakottakruka eller kar, perfekt för taklök eller för att odla örter!

Februari

Många krukor & vattentunnor redan bokade!

Vårcontainern har lämnat Kreta och anländer i början av mars. Vi har redan fått in många bokningar på framför större krukor och vattentunnor. Containern efter denna är planerad att anlända först i höst så om du går i tankar på att beställa vackra kvalitetskärl inför våren så är rådet att inte vänta utan lägg din beställning redan nu! Som vanligt aktiverar vi inte beställningar/betalningar förrän i samband med leverans från oss.

Vattentunnan Fraska™ med reningspump garanterar dricksvatten i nöd!

I dessa kristider när vi har krig i vårt närområde och ryska hackergrupper som utför utpressningsattacker mot svenska företag och myndigheter är det viktigt med hemberedskap. Bland det viktigaste är att vi lagrar dricksvatten för minst en vecka, speciellt eftersom många kommuner saknar plan för om vattnet tar slut, enligt Svenskt vatten. Ett enkelt sätt att samla in och lagra dricksvatten som är garanterat fritt från t.ex. PFAS och mikroplaster, är att använda vår keramiska vattentunna Fraska™ tillsammans med reningspump.

Läs mer om hur man med Fraska™ och handpump med filter skapar egen liten dricksvattenanläggning direkt vid husknuten, som inte bara är effektiv utan även estetiskt tilltalande!

Januari

Leveranser på gång!

Vintern har varit lång och kall men det blir ljusare och vips så är det vår igen! Nu har flera containrar börjat packas för att sedan skeppas till oss i Uppsala, samt till återförsäljare både i Sverige och på Island. Boka redan nu för bra köplats!

Våra urnor och krukor är köldtåliga så is på godset bekommer dem inte. Man ska dock se till att inte ha expanderande is inuti kärlet då dessa krafter kan orsaka skador.

2023

Juni

Missa inte VECKANS DEAL!

Ibland kan det dock vara svårt att välja så därför har vi satt samman flera vackra krukor av olika storlekar, alla med samma höga kvalitet, i ett trädgårdspaket. Med rabatt! Veckans deal gäller bara denna vecka (v.24)!

Maj

Köp fyra, betala för tre!

Tomater behöver relativt mycket jord och ska planteras mycket djup. Minoiko 20L är perfekt för ändamålet då de både har stor volym, tillåter djupa planteringar och får sedan tomaterna till en trevlig arbetshöjd! Köp fyra av dessa vackra urnor och betala bara för tre!

Tomatkruka eller tomaturnor med volym på ca 20L är perfekta för odling av tomater!

Tomatkruka

Mars

Under ett decennium har vi tillhandahållit de mest högkvalitativa terrakottakrukor som finns på marknaden, KRETAKOTTA®. Varje år med stigande intresse och större omsättning med försäljning både till företag och privatpersoner. Under en längre tid har vi emellertid känt att det finns utrymme att bredda sortimentet med en helt ny kollektion krukor; idén har varit att den serien måste dela vissa grundkriterier med KRETAKOTTA® men att den samtidigt ska vara mycket annorlunda. Det är lätt att förstå att det därför tagit en del tid för oss att få fram den nya kollektionen, Lucero, som vi nu är mycket stolta över att kunna presentera.

Grundkraven för nya kollektionen och som delas med KRETAKOTTA® har varit att den:

  • ska vara av exceptionellt hög kvalitet, vara marknadsledande när det kommer till kvalitet inom sin genre
  • ska vara unika på marknaden, kunder ska imponeras och förstå direkt att dessa krukor måste komma från Amforeas Medelhavskeramik
  • ska vara köldtåliga
  • ska vara handgjorda
  • ska vara tillverkade i EU, d.v.s. ett demokratiskt land med goda arbetsförhållanden och fokus på miljö

Vi har länge sökt i EU efter en tillverkare med dessa mycket högt ställda grundkrav och till slut landade vi i ett medelhavsland väster om Kreta, tillverkaren Framusa i Spanien. De är den enda tillverkaren i EU som inte bara klarar våra krav utan också har funktioner och en stilfull design som inte skådats i norra Europa tidigare, en design som verkligen ligger i framkant och passar väl in i skandinavisk arkitektur och miljö!

Vi är därför mycket stolta över att Amforeas Medelhavskeramik nu blivit generalagent i Norden för Framusa! Den nya kollektionen Lucero som utgörs av krukor av högklassig marmorbetong med integrerad stilfull belysning, är synnerligen unik och kommer att vara en utmärkt kollektion parallellt med KRETAKOTTA®. Vi är säkra på att med dessa båda kollektioner kommer vi ytterligare stärka vår position som Sveriges ledande företag för kvalitetskrukor! Och som enbart fokuserar på just kvalitetskrukor. 😉

Vi hoppas att kunder inte bara sätter värde till produkternas utformning och kvalitet utan allt det bakomliggande. Vi hoppas att kunder, liksom vi själva gör vid olika inköp, ifrågasätter ursprunget. Är det vettigt att köpa produkter som tillverkats under tveksamma förhållanden på andra sidan jorden? Bör man gynna autokratier framför demokratier? Är det rimligt att köpa utanför EU med tanke på klimatpåverkan...?

Lucero: designkrukor med släpljus

Januari

Vi har redan fått in vårcontainern och många leveranser till väntande kunder har därmed gått iväg. Vi står nu redo inför vårsäsongen med stora lager men passa på, vissa krukmodeller håller redan på att ta slut...!

Kruklager

Kruklager

2022

September

Vattenbristen fortsätter - krav på nationell vattensamordnare!

Branschorganisationen Svenskt vatten vill att regeringen tillsätter en vattensamordnare, rapporterar SVT Nyheter Småland. Anledningen är den vattenbrist som är ett faktum i delar av landet. Organisationen vill även att det ska finnas möjlighet till vattenransonering. – Vi är absolut inte ensamma om att lyfta den här frågan, säger Per Dalheim, vd på Svenskt Vatten.

Stora delar av sydöstra Sverige är rött, det vill säga mycket under det normala. Och risken för torka ökar på grund av klimatförändringarna. – Vi måste både minska vår klimatpåverkan och dessutom förbereda och anpassa samhället för den klimatpåverkan som redan pågår, säger Erik Engström, klimatolog på SMHI.

Spar och samla färskt vatten i Fraska™!

Augusti

Få ekonomisk ersättning på 2,500 kr per bortkopplat markstuprör / inkopplad regnvattentunna!

I Malmö och Lund har VA SYD sedan en tid tillbaka satsat stort på smart hantering av regnvatten. I satsningen ”Tillsammans gör vi plats för vattnet” uppmanar VA SYD allmänheten och  fastighetsägare till egna åtgärder för att minska belastningen på avloppsnätet. 

Genom att ta hand om regnvatten lokalt avlastas ledningsnätet, vilket förebygger översvämning när det regnar mycket. Om regnvattnet lagras i en regnvattentunna kan det dessutom användas till att vattna trädgården när det är torrt. Husägare, bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag och andra verksamheter i Malmö och Lund kan få ekonomisk ersättning när de kopplar bort stuprör från ledningsnätet. Det rör sig om 2 500 kronor per kapat stuprör och uppmanar samtidigt villaägare till att införskaffa regnvattentunna för att minska risken för översvämningar i kommunen. Ytan vars vatten rinner ner i stupröret ska vara minst 20 kvadratmeter vilket därmed ger möjlighet för dig som sneglat på våra vattentunnor att installera dem på flera platser på tomten och få 2 500 kr i ersättning för varje installation / igenpluggning av stuprör i mark. Kanske ett par vattentunnor till huvudhuset och ännu en till växthuset eller uterummet.

VA SYD vill genom den ekonomiska ersättningen visa att de tycker att privatpersoners arbete är viktigt. VA SYD delar även ut skyltar att sätta upp i trädgården som berättar att man gjort plats för vattnet. Tanken är att skylten väcker intresse och nyfikenhet och därigenom inspirerar andra att också utföra åtgärder.

VA SYDs kampanj tillsammans med våra högklassiga och vackra vattentunnor ger dig som villa- eller radhusägare i Malmö/Lund en fantastisk möjlighet till att både göra en insats för miljön och samtidigt göra kanske den bästa trädgårdsinvesteringen någonsin - och det kraftigt "rabatterat"!

Läs mer på VA SYD och ta del av erbjudandet!

Även i Dalarna är man inne på samma linje och ser samma bekymmer som VA SYD, nämligen att spillvattenledningarna tidvis får ta emot mycket mer vatten än de är ämnade för och att detta skapar risk för översvämningar. Kommunens pumpstationer hinner vid kraftig nederbörd eller vid töväder efter snörik vinter inte med att pumpa allt vatten. Avloppsreningsverket hinner inte rena och hantera vattenmängderna vilket får till följd att orenat spillvatten avleds ut till vattendrag. I värsta fall kan spillvattnet svämma över i fastigheters källare. Dala Vatten och Avfall vill ha så lite dagvatten som möjligt i avloppsreningsverkens reningsprocesser och därför uppmanas kommunens fastighetsägare att koppla bort sina stuprör från spillvattennätet. Som ersättning erbjuder Dala Vatten och Avfall 800 kr per bortkopplat stuprör! Läs mer här. 

Skörda regnvattnet! Plugga igen stupröret och installera regnvattentunna för att ge plats för vattnet och minska risken för översvämningar i kommunen!

Skörda regnvattnet! Plugga igen stupröret och installera regnvattentunna för att samla dricksvatten och minska risken för översvämningar i kommunen!

Extrem vattenbrist i Europa

Ingen har missat de kraftiga miljöomslagen med katastrofala översvämningar i västra Tyskland och Belgien i fjol varvat med som nu extrem torka och vattenbrist i stora delar av vår kontinent. För det senare, och stundande, fallet varnar nu Europeiska kommissionen European Drought Observatory (EDO) för att det just nu är för torrt i 44% av Europas landyta och att i 15% av samma område är vattenbristen kritisk. "Sammantaget kan detta kräva att extraordinära vatten- och energihanteringsåtgärder vidtas i drabbade länder", skriver EDO. Som bilden nedan visar är även Sverige drabbat.

Maj-Lis Pettersson är landets främsta expert på växtskydd; hon har hållit trädgårdsprogram i Sveriges Radio Uppland i 30 år och har skrivit flera böcker. Maj-Lis uppmanar oss alla att samla vatten; under varenda stuprör ska det stå en vattentunna, uppmanar hon.

vattenbrist underskott grundvatten

EDOs rapport om vattenbrist i Europa och Sverige

EDEN Sthlm köper dussintalet stora urnor

Stockholms nyöppnade oas Eden mitt i stan där kultur, konst och historia blandas med mat, dryck och lugna live-spelningar har nyss dragits igång av nattlivsprofilen Jakob Grandin med Stockholms stad i ryggen. Både projektet och området är mycket speciellt och bara måste besökas! Läs mer.

Handgjorda urnor: Zaraki

Handgjorda urnor, terrakottaurnor, på Eden Sthlm

En lång rad av uppställda urnor markerar gränsen på subtilt sätt mellan allmänning och Eden.

Urnor

Pithari, synnerligen elegant och iögonfallande!

Juli

Missa inte VECKANS DEAL!

Vår nya storlek av Callidora (45x60 cm) ingår i denna månads Veckans Deal. Denna modell och storlek har snabbt blivit mycket populär och köps av flera professionella kunder, bl.a. Uppsala Botaniska Trädgård.

Juni

Uppdatering nästa container

Nästa container anländer preliminärt på onsdag den 29e juni och vi påbörjar utskicken till alla väntande kunder så fort som möjligt. Det som inte hinns med v.26 kommer att skickas i början av v.27.

Mars

Försenade leveranser p.g.a. covid-19

Tyvärr har ett par keramiker på fabriken testat sig positiva för covid-19. Det gör att fabriken måste stängas tillfälligt under tiden smittan finns bland de anställda, enligt grekiska lagar. Resultatet av detta är att vårcontainern till oss blir försenad och kommer i juni. Vår förhoppning är att kunder ändå kan tänka sig vänta några veckor ytterligare på de kvalitetsmässigt överlägsna KRETAKOTTA®-krukorna och vattentunnorna som kommer att pryda trädgården, uterummet och terrassen i decennier!

OBS. Detta gäller givetvis endast de få modeller som på produktnivå står angivna med röd text att de inkommer i juni. Övriga kärl finns i lager.

Februari

Säsongen börjar med rivstart!

I slutet av januari ökade besökarantalet och beställningarna kraftigt. Vi rekommenderar våra kunder att så tidigt som möjligt lägga beställningar både på de kärl som finns i lager (innan de tillfälligt tar slut) och på de är som är på gång in med nästa container som anländer i april/maj (för att få en bra köplats)!

Januari

Samarbete inleds med Skötselfria Växter!

Vi har inlett ett spännande samarbete med Skötselfria Wexter AB som är marknadsledande i Sverige inom konstväxter. I deras butik/showroom på Karlbergsvägen 36 i Stockholm finns ett dussintal av våra krukor att beskåda.

Vår partner har hela vårt sortiment tillgängligt så om professionella installationer efterfrågas med konstväxter i vackra, handgjorda och klimatsmarta krukor för offentliga miljöer såsom hotell, köpcentrum, gallerior och kontor, då är det till Skötselfria Wexter AB man vänder sig!
wexter.se

Skötselfria växter

Skötselfria växter och Amforeas Medelhavskeramik i samarbete.

2021

December

Letar julklappar?

Om du vill överraska någon på riktigt i år, varför då inte köpa en miljövänlig, handgjord kruka som din vän eller familjemedlem kan ta i bruk i vår och använda år efter år?! Om det är svårt att välja modell så kanske ett presentkort är ett alternativ! 🙂

Vattentunna på vintern

God Jul önskar vi på Amforeas Medelhavskeramik!

Callidora - ny storlek!

Genom kundundersökningar har vi lärt oss att det finns efterfråga för en mellanstor/stor kruka som ligger mellan Palamedes 40x55 cm och 50x70 cm. Därför har vi nu tagit fram Callidora 45x60 cm (höjd X ytterdiameter). Precis som de två mindre storlekarna i samma serie har Callidora 45x60 mjuka, subtila ränder som gör den mycket speciell trots att den har en klassisk form utan öron.

Callidora 45x60 cm på bilden nedan är så rykande färsk att den ännu inte bränts utan står och torkar i solen. Den kommer med vårcontainern som anländer i april/maj -22. Just nu erbjuder den till en introduktionspris!

Kruka terrakotta

KRETAKOTTA® - Callidora 45 x 60 cm.

November

Ny produkt!

Under vinterhalvåret är det som bekant inte så angenämt att sitta ute. Men står gör man gärna medan man dricker och äter något varmt i gott sällskap! Och för detta behövs ett avställningsbord och då gärna ett inbjudande sådant. Med en handgjord, köldtålig KRETAKOTTA®-urna och en slitstark, skarvlös bordsskiva skapar man ett mycket speciellt och välkomnande intryck till sina gäster både på vintern och förstås också på sommaren! 

Barbord / ståbord

Barbord eller ståbord för fester och sammankomster!

September

Nya återförsäljare!

KRETAKOTTA®-krukor är mycket populära och därför är det glädjande att kunna välkomna två helt nya återförsäljare inför nästa vår (2022). Både Göteborg och Visby kommer att ta in stora kvantiteter av det ledande varumärket av handgjorda medelhavskrukor för att kunna möta den ökande efterfrågan! 

Det som känns extra spännande är att återförsäljaren i Visby är en ny aktör och att återförsäljaren i Göteborg har varit med länge och är en av Sveriges absolut mest välsorterade gardencenters!

Augusti

Förbeställningar!

OBS! Våra kvalitetskärl är mycket populära och vissa modeller är tillfälligt slut i lager men inkommer igen i maj-22. Från och med 1 december är det möjligt att här på hemsidan lägga förbeställningar för bra köplats i nästa container! Som vanligt aktiverar vi sedan inte Klarna-beställningar förrän i samband med leverans.

Höstplantering!

Nu i slutet av sommaren och på hösten är perfekt tid att plantera buskar, prydnadsträd, perenner, barrväxter, rosor och klätterväxter, ja nästan alla slags växter. För nu är nätterna svala och dagarna fuktiga vilket är optimala förhållanden för växterna att rota sig utan hetta och långa torrperioder.
Vi fick nyligen in en container med vackra, köldtåliga krukor och urnor som med tiden får fantastisk patina som bilden nedan visar. Emellertid börjar redan vissa modeller och storlekar ta slut så passa på och köp - nästa container anländer inte förrän i april...

Krukan med blomster

Demetis med blomster

Terrakottakruka som fått patina

 KRETAKOTTA®-kruka med patina

Juli

Sommarcontainern anländer v.31!

Det är många kunder som väntar på sina beställningar och vi kan annonsera att sommarcontainern ser ut att anlända v.31 (första veckan i augusti). Tidigare hade vi fått besked om redan v.29 vilket alltså nu inte är aktuellt längre. Våra leveranser påbörjas så fort som möjligt därefter, i turordning.

Juni

Nästa container lämnar Kreta!

Denna månad lämnar nästa container Kreta och anländer preliminärt i slutet av juli eller i början av augusti.

Många kunder, vilka flera är återkommande kunder som uppskattar den oöverträffade kvaliteten, har redan lagt sina beställningar för att få bra köplats i denna inkommande sommarcontainer (årets sista!) och vara säkra på att få sin leverans. Det är ju trots allt så att vi ju får in en begränsad kvantitet av varje modell och t.ex är samtliga av vår största vattentunna, Fraska 110x80 cm, redan uppbokade och inkommer inte i lagret igen förrän nästa år...

Så passa på och lägg din beställning nu - vi aktiverar inte beställningen hos Klarna förrän i samband med leverans ifrån oss!

Maj

Fulla lager med krukor på hos våra ÅF!

Åkersberga Växtcenter har just fått in sin vårcontainer och för de kunder som inte kan vänta tills i augusti på krukor som vi inte har inne just nu, hänvisar vi till dem! De har också en frakttjänst där de levererar själva i Stockholmsområdet.

Även Smedjans Trädgård i Mariefred har fått in säsongens container. De har en del krukor från vårt sortiment men den stora majoriteten är egenutvecklade modeller, däribland amplar!

Sommarcontainern

Nästa månad (i slutet av juni) lämnar säsongens sista container Kreta för avfärd mot Uppsala och den anländer preliminärt i början av augusti. Eftersom åtskilliga modeller redan tillfälligt tagit slut i lager har många kunder därför lagt förbeställningar för inkommande krukor och det är också vårt tips: för att vara säker på att få leverans av våra premiumkrukor, lägg beställningen redan nu. Vi aktiverar inte ordrar förrän i samband med leverans ifrån oss! (Då årets första container inkom hade vissa kunder väntat sedan i juni i fjol...)

Visst, många vill införskaffa sina krukor nu på våren men vill man ha det bästa och krukor som kommer att åldras vackert med åren och slippa köpa nya dussinkrukor var och vartannat år så kanske det är värt att vänta bara lite till! 😉

April

Nya produkter!

Två nyheter för i år är Blomsterlocket till Fraska™ och den låga, stilrena krukan Demetis

Blomsterlocket används för att smycka ut Fraska™ upptill med vackra blommor samtidigt som regnvattnet från stupröret leds genom det inbyggda keramikröret. Genom att täppa till tunnan upptill slipper man att löv, pollen och skräp faller ner i densamma.
 
Det i vattentunnan uppsamlade vattnet tappar man sedan ut genom tappkranen nedtill.

Med blomsterlocket pryder man vattentunnan vackert!

Med blomsterlocket pryder man vattentunnan vackert

Demetis: låg kruka med sommarblommor

Demetis: låg terrakottakruka för örter och sommarblommor

Mars

Tilläggsbeställningar!

Vi har fått in rekordmånga förbeställningar och till er som lagt sådan och vill lägga till ytterligare någon eller några produkter vill vi ge följande besked. Lägg en ny beställning och hänvisa i "Ordernoteringar" befintligt ordernummer. Innan vi aktiverer nya ordern går vi in och plockar bort fraktkostnaden för denna!

Leveranser påbörjas v.11!

Februari

Vårens containrar på gång!

I vår kommer hela TRE fullpackade containrar att gå från Kreta, en till oss och de övriga till våra återförsäljare!

Vår egna 40-fots, extra höga container är först ut och anländer till Uppsala den 12e mars. Kort därefter kommer vi i turordning påbörja packning och utskeppning av alla beställningar. Redan är flera modeller och storlekar som är på väg in fullt uppbokade men kan reserveras för nästa container som anländer i augusti!

Packning av container 30/1 -21

Nu är den perfekta tiden att planera för en ny eller förbättrad trädgård!

Det verkar bli ännu en vår och sommar med restriktioner och hemmasittande… Men det finns saker man fortfarande kan göra och kanske t.o.m. bör göra för att finna ro i själen efter de mörka månader vi har bakom oss: piffa upp trädgården, altanen eller poolområdet!

Använd den sista tiden av vintern till att planera för hur du vill att trädgården ska se ut i sommar. Om man inte orkar ta sig an större, nya projekt som nya att anlägga nya rabatter eller utföra olika grävjobb så kan man plantera både träd, buskar och allsköns blomster i våra vackra, exotiska krukor. Genom att använda en grupp krukor av varierande storlek kan man skapa imponerande gröna öar som får upp växterna lite på höjden istället för att de endast är i marknivå.

Våra kvalitetskrukor skapar ett fantastisk blickfång då de är handgjorda av ”levande” gods som bara blir vackrare med åren!

Terrakottakrukor, krukor

Januari

Ny produkt - Atlas!

Många har efterfrågat hur man kan få upp vattentunnan Fraska™ i höjd för att kunna fylla en vattenkanna direkt från tappkranen. Vi har lyssnat på detta och utvecklat Atlas som är en mycket stabli plattform av extra tjockt gods. Atlas skapar en sammanhängande och sömlös övergång mellan plattform eller piedestal och själva vattentunnan. 

Introduktionspris under en begränsad period!

Regnvattentunnan Fraska™ installerad på plattformen Atlas.

Regnvattentunnan Fraska™ installerad på plattformen Atlas.

Nästa container i mars!

När vi summerar 2020 kan vi konstatera att våra unika kärl, som skapas av några av världens skickligaste keramiker, är populärare än någonsin. Aldrig tidigare har vi mött sådan stor efterfrågan, både bland företagskunder, privatpersoner och återförsäljare. Det har resulterat i att vi förvisso har en del urnor och större vattentunnor kvar i lager men samtliga krukor är tillfälligt slut i lager. 

Tillverkningen av krukor, urnor och vattentunnor för nästa, extra stora vårcontainer är snart färdigställd och lämnar Kreta i februari vilket betyder att den bör anlända till Uppsala i mars.

2021 ser ut att öppna ännu starkare än föregående år för vi har fler förbeställningar än någonsin tidigare. Därför rekommenderar vi starkt att göra som rekordmånga kunder redan gjort, att lägga sin beställning redan nu om man är intresserad av leverans till den ljuvliga våren.

Uppdatering 15/1 -21: Gaitas, båda storlekarna som är på gång in med vårcontainern är redan slutsålda. Lägg en beställning redan nu för leverans i samband med att augusticontainern anländer!

2020

Oktober

Hösten behöver inte alls vara grå och livlös. Nu när dagarna blir allt kortare är det en perfekt period att piffa till trädgården med vackra urnor som skapats av några av världens bästa keramiker.

För den kulturintresserade kan det faktum att krukmakartraditionen på Kreta sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden, ge en extra speciell känsla när man beskådar de tidlösa mästerverken. 

Gaitas, köldtålig urna

Gaitas, köldtålig urna av hårdbränt gods

September

Nästa fullstora HQ-container är beställd! Nu kommer keramikerna på Kreta att ägna hösten och delar av vintern för att skapa alla fantastiska krukor, urnor och vattentunnor för leverans i vår. 

Många, fler än vanligt, har redan lagt sina beställningar för att få bra köplats och för att undvika ev. prishöjningar. Vissa artiklar tar fortare slut än andra och det är svårt att i förhand veta vilka... Så vår uppmaning till våra kunder är att lägga sin beställning redan nu; vi aktiverar inte beställningarna förrän i samband med leverans ifrån oss i vår. 

Augusti

Inför nästa vår (prel. mars -21) introducerar vi en ny storlek av den mycket populära krukan Palamedes, nämligen 50 x 70 cm. Och under en begränsad tid erbjuder vi den till ett nedsatt pris!

Juni

Efter en extraordinär vår med oanad hög efterfråga börjar vårt lager tunnas ut rejält. Flera produkter är redan slut i lager men man kan beställa redan nu för att få bra köplats för nästa inkommande container (preliminärt mars -21). Som vanligt aktiverar vi inga beställningar förrän i samband med leverans från oss!

Maj

Chef för teknik och utveckling uppmanar till att använda vattentunnor

31 km vattenledning byggs i Uppland för att säkra vattenförsörjningen i Alunda och Österbybruk eftersom ett återkommande problem är låga nivåer i grundvattenmagasinen. Vattenledningen ska vara helt klar i slutet av 2022. Tobias Kudermann, chef för teknik och utveckling på Gästrike vatten, uppmanar emellertid att samla regnvatten i tunnor för bevattning:

– Bygget av ny vattenledning innebär inte att man i framtiden ska ta vatten från den när man ska vattna blommor, grönsaker eller gräsmattan. Där är vår önskan att man istället använder det regnvatten som samlas i tunnor, säger Tobias Kudermann.

Källa: UNT (betalvägg)

Besöksrekord!

Vi vill tacka alla kunder för allt intresse som ni visat för våra vackra krukor, urnor och vattentunnor. Faktum är att vi har aldrig haft så många besökare under en månad, både här på hemsidan och i vår uppskattade utställning, som under april månad i år!

Vi vill också tacka för alla fina ord om oss och våra produkter. Här de senaste kundintrycken:

Hej! Vill bara säga WOW vilken fin kruka [Callidora 30x38 cm]! 👌🏻 Kommer definitivt handla hos er mer!! Victoria Ekman, Bälinge
Hej Stefan Tack för fantastiska fina krukor!Miriam Tappert, Blidö
Återigen, tack! Vi är jättenöjda. Grannarna stannar upp och vill gärna veta var vi har köpt vattentunnan, så ni får mkt reklam i Örebro just nu. 🙂Ronya Forsberg, Örebro

April

Medelhavskeramiks krukor i reportage

Uppsalatidningen gör ett reportage från vår återförsäljare Kniva Trädgård: "Så förökar du dina växter".

Krukor i växthus

Terrakottakrukor i växthus

Vasamuseet ny kund!

Vasamuseet kommer att dekorera 1600-talsträdgården med krukor från Amforeas Medelhavskeramik. 

Stor efterfråga på på krukor, urnor och vattentunnor!

På grund av Corona-krisen ställs diverse resor in för folk och istället märks tydligt att tid och fokus läggs på att pyssla om i hem och trädgård. Det har gjort att vi mött en enorm efterfråga och att vissa krukor redan nu under säsongsstart har tagit slut! 

Vi kommer emellertid inte att ta in fler containrar i år och uppmanar därför spekulanter att vara lite kvicka i beslutsfattandet för rätt som det är tar modellerna/storlekarna slut och det är en tråkig känsla att bli utan det man sett fram emot... 

Låga grundvattennivåer i stora och små magasin.

Grundvattennivåerna i både stora och små magasin är nu i april månad 'under de normala' i stora delar av Svealand och Götaland inkl Öland och Gotland, enligt SGU. 

Köp Sveriges vackraste vattentunna för att samla upp det regnvatten som trots allt till slut kommer!

Bekräftat ankomstdatum för containern.

Nästa container anländer till oss fredag den 17/4. Kort därefter påbörjas utskeppning till alla väntande kunder (för krukor och urnor som vi inte har i lager)!

Det har varit stor efterfråga på våra produkter denna vår, så pass att en del krukor och urnor redan sålt slut av de som är på väg in! Vi kommer troligtvis inte ta in fler containrar i år så passa på att köp tidigt innan lagren börjar sina! 

Utställningen öppnar för säsongen!

Inställda trädgårdsmässor och resor i påsk kan kännas dystert men en strimma av ljus finns det allt. Vi öppnar nämligen vår utställning för säsongen nu i dagarna och på skärtorsdagen välkomnar vi besökare att komma för inspiration och för att handla handdrejade trädgårdskrukor direkt på plats - till 20% rabatt! (Gäller ordinarie priser för produkter i lager och vid egen arrangerad frakt från utställningen). 

Utställningen är utomhus på generöst tilltagna ytor så vi ser ingen smittspridningsrisk. Vi tar kort och Swish. 

Mars

Opåverkade av Coronakrisen.

För de som eventuellt undrar hur vår verksamhet påverkas av krisen som samhället just nu genomgår vill vi härmed ge information. Vår försäljning sker främst genom internethandel, vi har inte någon fysisk butik med hyreskostnader, vi har inte några banklån och inte heller några leverantörsskulder.

Därtill skriver Folkhälsomyndigheten com Covid-19: "denna typ av virus smittar från sjuka människor och inte genom paket och postförsändelser."

Sammantaget har vi haft turen att klara oss opåverkade av Covid-19. Vi märker snarare ökad efterfråga denna vår då kunder istället för att planera sommarresor, lägger större fokus på att få det fint i trädgården.

Container på ingående!

Säsongen har för vår del öppnat raskt och med stor efterfråga. Det har lett till att vissa produkter redan tagit slut i lager. Men detta är bara tillfälligt, i mitten av mars avgick nästa stora container från Kreta och beräknas vara här i mitten av april.

Januari

Kretakottans hemlighet avslöjad!

KRETAKOTTA® är starkare och hållfastare än terrakotta och är dessutom köldtålig. Att den speciella leran tåls att brännas vid högre temperatur är känt men det som framkommit i en studie vi låtit genomföra är att leran som våra keramiker på Kreta prospekterar, bryter och raffinerar innan den bearbetas med vatten för att sedan för hand formas till vackra kärl, i själva verket är så speciell att den inte ens klassas som lera rent vetenskapligt utan som ett s.k. silikatmineral.

Silikatmineralet består huvudsakligen av associerade, icke-plastiska mineraler vilket vid bränning gör det extra hård. Av alla associerade mineraler finns bl.a. korund, det extremt hårda mineralet som safirer och rubiner är gjorda av. Endast diamant har högre hårdhetsgrad.

kretakotta lera

2019

December

"Vattenbristen oroar - historiskt låga nivåer"

"Nästan var fjärde kommun som svarat på Ekots enkät uppger att man upplever att problemen med vattenbrist blivit större med åren. Flera säger också att man nu ser över hur man ska kunna säkra vattentillgången i framtiden, genom att till exempel leta nya vattentäkter.
I och med klimatförändringarna kan också perioderna med torka bli längre och problemen med vattenbrist ännu större."
Lyssna på inslaget.

Att samla vatten i en vattentunna är att göra en insats för klimatet!

November

Julklappstips!

Överraska någon i jul med exklusiv, handgjord urna som är lika vacker på sommaren som på vintern!

Exklusiv urna i köldtålig terrakotta

Exklusiv urna av KRETAKOTTA® med marschallhållare.

Oktober

Höstmiljö

Stiligt växthus kräver vacker vattentunna!

Vattentunna, regnvattentunna

Regnvattentunnor installerade diagonalt, en för varje tak.

Juni

Välkomnar Norge!

Vi har nu tillgängliggjort webbutiken även för våra grannar i väst som nu på samma enkla sett kan genomföra köp genom Klarna.

Sommarcontainern anländer snart!

Det är många som väntat på leveranser. Containern anländer preliminärt helgen innan midsommar. Om så sker kommer vi börja packa och leverera från oss under midsommarveckan!

Maj

EKOT 22a maj: Allvarligt vattenläge inför sommaren.

Den senaste tidens brist på nederbörd gör att vattenläget troligtvis kommer att bli ansträngt till sommaren i delar av landet.

Lyssna vidare: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7225284

Samla upp det regnvatten som trots allt faller förr eller senare, i miljövänliga vackra vattentunnor! 
https://medelhavskeramik.se/vattentunna/

Nästa container!

Nästa container anländer preliminärt kring midsommar. Strax därefter kommer vi att påbörja utskeppning av alla beställningar. 

Odla näckrosor i vattentunna

Hus och hem uppmuntrar till odling av näckrosor i vattentunnor... 🙂 

April

Ny modell!

Vi har precis fått in en helt ny modell för 2019: Sakkara. Finns i fyra storlekar och just nu erbjuder vi ett paket till introduktionspris!
Terrakottakruka av frosttåligt gods. Utekruka för trädgård. Krukor av högsta kvalitet.

Leveranser!

Till alla som väntar på leveranser har vi följande besked att ge. På onsdag (den 17e april) anländer containern till oss och veckan efter påsk kommer vi påbörja alla utleveranser runt om i landet.
 
Efterfrågan har varit enormt stor och vissa modeller har redan tagit slut eller är på väg att ta slut. Vi har därför redan beställt en ny extra stor container som preliminärt anländer i juni!

Vattenbrist!

Även i år råder det vattenbrist i stora delar av landet och även i år kommer varningarna tidigt. 

Samla det regnvatten som kommer i våra miljövänliga, vackra vattentunnor, Fraska.

SMHI skriver: "I de stora grundvattenmagasinen är nivåerna under eller mycket under de normala i större delen av landet och den nederbörd som kommit under vintern är inte tillräcklig för att de stora magasinens nivåer ska återgå till det normala."

Samtidigt råder redan bevattningsförbud på hela Gotland.

Mars

Nästa container mitten av april

Om hamnstrejkssituationen inte förvärras så uppskattas nästa container med krukor och vattentunnor anlända till oss i mitten av april har vi fått förhandsbesked om. För alla er som väntar på leveranser, kolla till denna sida i början av april för uppdateringar om detaljerade leveransdatum.

Januari

Utvidgad verksamhet:
Mäklare för spanska fastigheter

Under slutet av 2018 inledde vi ett samarbete med SolEuropa AB om att förmedla lägenheter och villor i Spanien på den skandinaviska marknaden. Vi förmedlar nyproduktioner från Euromarina som är en ledande fastighetsutvecklare på spanska sydostkusten. De har sedan i början av 70-talet producerat ca 40,000 bostäder. 

Samarbetet föll sig naturligt då vi själva äger en lägenhet som byggts av Euromarina och då våra nya samarbetspartners tidigare jobbat för samma företag i Spanien. Det ger oss fördelen att vi har mycket god kunskap om de bostäder vi förmedlar och vi kan lova ett tryggt köp!

Läs mer här eller surfa vidare direkt till SolEuropa!

Image

2018

Oktober

Ny produkt: överlopp i mässing!

Överloppet består av en genomförning och ett vinkelrör i mässing samt slang (50 cm), för att leda bort vatten då vattentunnan blir full, se bild nedan. Tanken är här att använda en vattentunna av mindre storlek för överskottsvattnet. Två vattentunnor av olika storlekar vid en husknut ser mycket trevligt ut.
Vid beställning, ange i noteringsfältet för ordern vid kassan på vilken sida överloppet ska installeras sett framifrån (t.ex. höger sida, vänster sida, framtill, baktill).

Tillfällig rea på Fraska 70x60cm

Passa på för just nu har vi tillfällig rea på paket Fraska™ 70x60cm (inkl tappkran och tassar). 

Augusti

Beställ nu innan prishöjningar

P.g.a. kraftigt försvagad svensk krona kommer vi inom kort att behöva genomföra prishöjningar och/eller höja gränsen för gratis frakt.
Vårt tips är att beställa nu innan prishöjningarna. 

Juni

Tusen Trädgårdar – söndagen den 1 juli 2018

Söndagen den 1a juli går Tusen Trädgårdar 2018 av stapeln. Det är dagen då mängder av trädgårdar över hela landet öppnas för allmänheten. Även vi deltar och kommer att hålla vår trädgård öppen. Vårt fokus kommer givetvis att ligga på krukor och urnor för planteringar i trädgården och så klart - vår storsäljande vattentunna Fraska™. 

Expert: "Det ska stå regnvattentunnor under varenda stuprör!"

Sveriges främsta expert på växtskydd, Maj-Lis Pettersson, uppmanar oss alla att samla på vatten. Vatten som samlas i regnvattentunnor värms dessutom upp och det gillar växterna när de sedan bevattnas, berättar hon för SR P4 Uppland.

April

Drömhem & trädgård, nr 5

Image

Mars

Nya planteringar på Gröna Lund

Gröna Lund har tidigare dekorerat rabatter med rejäla Palamedes 40x55 i handgjorda specialställningar i smide. I år har de beställt många fler krukor av olika storlekar och former för nya planteringar. Vi kommer att återkomma i sommar med vackra bilder därifrån!

Fraska™ i Gård & Torp

Vår unika vattentunna Fraska™ uppmärksammas i Gård & Torps marsnummer. Och visst är den snyggare än plasttunnor... 😉

Image

LOW KEY-krukor från Grandpa

Missa inte Grandpas unika och superpopulära kollektion av mindre krukor & fat när ni besöker Sveriges kanske mest inspirerande inredningsbutiker i Stockholm, Göteborg och Malmö! Samma höga kvalitet som våra egna krukor. 

www.grandpastore.se/sv/terra-cotta-pot (öppnas i nytt fönster)

Terrakottakrukor från Grandpa, LOW KEY

Grandpa, krukor från kollektionen LOW KEY

Februari

Nytt för 2018: lock till vattentunnan Fraska

Vi har känt stor efterfråga på lock till vår populära vattentunna Fraska™. Nu har vi så utvecklat ett som vi tycker elegant sådant, för storlekarna 90x70 cm och 70x60 cm. Finns att köpa tillsammans med köp av vattentunnan. Skickas EJ separat. 

Lock till vattentunna

Januari

Roslagslördag på Norrtälje stadsbibliotek: Trädgård i Regn och Torka

Den 10e februari ställer vi ut och föreläser:

Image

Inslag i Tidskriften Landskap

Nr 1, 2018

Image

2017

September

2018 års första serie av vattentunnan Fraska™ redan slutsåld!

Nästa års första tillverkningsserie av Fraska™ (mellanstorleken) är efter fyra veckor redan slutsåld och de andra storlekarna är på god väg att bli det. Vi har emellertid bett våra keramiker att tillverka fler och därmed precis öppnat för tillverkningsserie nummer två. Dock får vi inte plats med hur många som helst i kommande containrar (som anländer till oss prel. i mars -18) och uppmanar därför våra kunder att redan nu boka för en bra plats i kösystemet.

Augusti

Sverigepremiär för nya palmkonceptet Pilmera™.

Att skapa härligt exotiska miljöer med medelhavsträd i vårt klimat är knepigt, nästintill omöjligt. Det har egentligen fram tills nu bara funnits två alternativ. Antingen så införskaffar man riktiga olivträd eller palmer fast lite mindre...som sedan måste vinterförvaras någonstans. Eller så skaffar man t.ex. väderkvarnspalm som klarar minusgrader. Men som i praktiken inte klarar så många minusgrader och inte så länge. För en palmer som ska klara riktig kyla måste ha det riktigt hett på sommaren...

Vi kan emellertid erbjuda ett tredje och kanske bästa alternativet, en helhetslösning med hög, köldtålig 'palm' i stor kruka. Detta träd är egentligen en specialpil med grenar som en palm och blad som ett olivträd. Och det ska stå ute på vintern. Vi levererar det med stor kruka, tassar, jord, LED spotlight etc i en paketlösning som vi kallar Pilmera™. Just nu har vi ett introduktionserbjudande och kommer att leverera i mitten av mars -18.

 

Semesterstängt

I september kommer vi ta ut en välbehövlig ledighet efter en mycket intensiv vår och sommar och därför kommer vi inte att kunna skicka leveranser förrän i mitten av oktober.

Juli

Försenad leverans har lämnat Kreta.

Containern som vi hoppades skulle komma tidigare är försenad. Det beror dels på att vi behövde få med ett stort parti av Grandpas superpopulära LowKey-krukor, dels för att det för ovanlighetens skull regnat ihållande runt Thrapsano där fabriken ligger. Men nu är den extra höga 40-fotscontainern på en båt på väg mot oss i Uppsala och vi kommer givetvis att skicka beställningar så fort som möjligt därefter. Preliminärt kommer vi att ägna 14+15 augusti åt att att leverera.

Samtliga inkommande vattentunnor som rymmer 130L och 420L är redan slutsålda men det finns en del av mellanstorleken kvar och som rymmer 240L.

Juni

KRETAKOTTA®: ett synnerligen unikt gods

Se det "levande" och rejäla godset i KRETAKOTTA®-krukor och -urnor i denna video med tätt foto.

Maj

Furuvik ny kund

Populära djur- och nöjesparken Furuvik strax öster om Gävle har inför invigningen i år köpt större krukor från oss, bl.a. anläggningskrukan Palamedes 60x80.

April

Terrakottakrukan Ivaros och urnan Minoiko introduceras

Vi kan för denna säsong presentera två nya produkter: urnan Minoiko i tre storlekar och den rejäla krukan Ivaros som finns i en enda storlek, 55x70 cm. Vi tar upp dessa två i sortimentet eftersom vi känt en efterfråga på dessa storlekar och former från tidigare säsonger. Speciellt Ivaros väckte stor uppmärksamhet på Nordiska trädgårdar och resulterade i den succé vi hade hoppats på.

Krukor för företaget?

Nu kan även företag handla terrakottakrukor och urnor enkelt genom att välja 'företag' i kassan.

Skeppningsdags!

Nu på våren är efterfrågan på våra terrakottakrukor och urnor extra stor och vi lägger ner stor tid och mycket energi på att packa för så säker transport som möjligt till alla rikets hörn från vårt lager i Uppsala. Det är mestadels större kreationer som efterfrågas (som synes på bilden nedan) men oavsett stort på pall eller litet i paket så hämtas alltsammans upp med DHL.

terrakottakrukor

Mars

Enorm efterfråga - ännu en container beställd

Vi har blivit överrumplade över den kraftigt ökade efterfrågan på våra kvalitetskrukor vi mött den senaste tiden. Det verkar vara så att både många privatpersoner och företag har förstått att det är till oss man vänder sig om man vill ha Sveriges bästa krukor och vattentunnor - samt bästa service! Detta är givetvis mycket sporrande och skänker oss stor glädje och energi. Tack alla nya och återvändande kunder!

Vi har fått in en del större ordrar den senaste tiden, bl.a. gick samtliga Olympos 55x35 åt i ett nafs till en uteservering i Västsverige. Och vår nya mindre vattentunna Fraska™ 70x60 cm som vi inte ens fått in ännu är redan slutsåld... Vidare har vår samarbetspartner Grandpa med flera butiker i Stockholm och Göteborg på kort tid lagt ett par stora ordrar på sin egna design av terrakottakruka: LowKey. Detta utöver alla beställningar som inkommit under höst och vinter... Allt sammantaget gör att det vårens inplanerade stora leverans inte räcker utan för att täcka behovet har vi nyligen beställt en container till som beräknas anlända i slutet av maj.

Leveranser - status

Vi har fått in mängder med beställningar på terrakottakrukor och vattentunnor som ännu inte funnits i lager. Vi vill uppdatera med status om att containern är på väg till oss och anländer första veckan i april. Vi kommer så fort som möjligt därefter att påbörja utskeppningen och skicka först till de som väntat längst. Så i slutet av denna månad eller senast i början av nästa bör alla beställningar vara skickade.

Februari

Trädgårdsmässan i Älvsjö i 6-9 april

Trädgårdsmässan 'Nordiska Trädgårdar' är som namnet avslöjar Nordens största trädgårdsevent där alla ledande aktörer ställer ut. Givetvis gör vi det också precis som tidigare år - och på samma plats: C20:45.

Vi kommer i år att presentera ytterligare en ny, större terrakottakruka. Mer info kommer!

Nordiska trädgårdar, Medelhavskeramik

Nordiska trädgårdar, Medelhavskeramik

2016

December

Skydda din vattentunna

Passa på att beställa den unika vattentunnan Fraska™ nu innan prishöjningen vid årsskiftet, för leverans till våren!

Håll vattentunnan tom på vintern genom att t.ex. ställa den upp och ner. Ställ tunnan på kruktassar så att inte godset riskerar att frysa fast i underlaget.

Vattentunna på vintern

Vattentunna på vintern

Vattentunna på vintern

Vattentunna på vintern

 

November

Efter flera år med gamla hemsidan har vi nu tagit steget mot en modernare, snabbare och tydligare design. Det är framför allt tre områden som blivit radikalt förbättrade:

MOBILANPASSAD: surfa runt och köp krukor från soffan med mobilen eller surfplattan!
KORTBETALNING: utökade betalningsmöjligheter såsom direktbetalning och kort, inkl Amex!
BÄTTRE BILDER: bildgalleriet är helt omdesignat och ger större bilder.

Oktober

Nya hemsidan är under uppbyggnad och det medför lite begränsningar med sidvisningar etc. Vi ber om ursäkt för vissa ev. störningar under byggtiden men kommer inom bli klara och då kunna ge en bättre besöksupplevelse.

September

Produktionen för Sommar med Ernst sökte upp oss för terrakottakrukor att piffa till området i och kring växthuset för säsongens projekt. Som så många andra fastnade Ernst för stora Palamedes, 60×80 cm och Maia 40×55 cm.
Och visst blev det fint – som det oftast blir i det programmet!

terrakottakrukorterrakottakrukor

Juli

Vi kan i år erbjuda en del modeller av fyrkantiga/rektangulära terrakottakrukor. Säljs endast i vår utställning i Uppsala, välkommen att besöka!

terrakottakrukor

Juni

UC tilldelar Amforeas Medelhavskeramik certifikat för God kreditvärdighet

Vi kan med glädje konstatera att vi tilldelats certifikat för God kreditvärdighet av UC. Detta innebär i korthet att Amforeas Medelhavskeramik bedöms ha en mycket låg risk att hamna på obestånd, något som gör det enkelt och säkert att arbeta med oss.

Gröna Lund köper specialdesign från Amforeas Medelhavskeramik

Anrika Gröna Lund i Stockholm anlitade Amforeas Medelhavskeramik för ett grönskande och iögonfallande projekt. Gröna Lunds krav var tydliga:
› terrakottakrukorna skulle vara av hög kvalitet
› krukorna skulle vara köldtåliga
› leverantören skulle kunna lösa kundens specifika idéer och önskemål

Krukorna skulle stå centralt placerade i nöjesparken på stabila men samtidigt diskreta ställningar. Tillsammans med en lokal smed kunde vi utforma en specialdesign i smide. Eftersom krukorna inte är formgjutna utan handgjorda så var smidet också tvunget att skapas för hand för varje kruka. Under våren mottog kunden specialdesignen till stor belåtenhet och här är resultatet

terrakottakrukor

Aphrodite till Svartsjö slott

Våra terrakottakrukor säljs till ännu ett slott, denna gång Svartsjö slott på Ekerö i Stockholm. Inköpsansvariga värderade kvalitet och service högt och därför blev valet av leverantör enkelt. Krukmodellen skulle stå på entrétrappor runtom slottet och lotten föll på Aphrodite som är förhållandevis smal och också stilren.

Beställ vattentunna Fraska™ redan nu för leverans nästa vår

Vattentunnan Fraska™ är en av våra allra mest populära produkter och är redan slut i lager; efterfrågan har varit enormt stor.
Nästa leverans av denna produkt anländer först nästa vår (2017) och vi kommer då få hem ett begränsat antal. Redan nu har vi fått flera beställningar och vi rekommenderar andra kunder som också vill ha Sveriges finaste och bästa vattentunna att redan nu boka genom att köpa den i webbutiken.
Då garanterar vi dig leverans i vår och du undviker ev. prishöjningar. Om du väljer bank-/plustgiro går det att betala redan nu eller vänta till strax innan leverans. Om du väljer Klarna så sker aktivering inte förrän vid leverans.

April

Vattentunna med tappkran!

Nu erbjuder vi vår populära vattentunna (Fraska™ 90 x 70 cm) med tappkran färdiginstallerad vid leverans som tillval. Med den blir det extra lätt att sköta bevattningen i trädgården!

Golv- och terrasskydd

Vi introducerar speciella golv/terrasskydd för krukor och fat. Terrakottakrukor är ofta fuktiga och ska därför inte stå direkt på trägolv eller trädäck för då riskerar det att uppstå fläckar. Vi kan nu erbjuda diskreta, tunna plastunderlägg som skyddar underlaget både från fläckar och repor.

terrakottakrukorterrakottakruka

Mars

Utställningen i Uppsala öppen!

Nu har vi öppnat permanentutställningen igen för denna säsong. Välkomna att boka tid för besök!

2015

November

Vinterskydda krukorna!

Våra terrakottakrukor är hårdbrända och godset är frostsäkert; de kan därför stå utomhus året runt. Men om de står med jord i ska denna inte vara blöt för expanderande is har enorm sprängverkan och kan skada krukorna. Om krukorna står utomhus med jord i ska jorden hållas så torr som möjligt, aldrig fuktigare än ev. växt kräver. Täck därför krukan (runt plantan/stammen) och ställ den på tassar så den hålls väl dränerad! Vattna ev. växt efter behov.

terrakottakruka