Aktuellt

Oktober

Höstmiljö

Stiligt växthus kräver vacker vattentunna!

Vattentunna, regnvattentunna

Regnvattentunnor installerade diagonalt, en för varje tak. 

Juni

Välkomnar Norge!

Vi har nu tillgängliggjort webbutiken även för våra grannar i väst som nu på samma enkla sett kan genomföra köp genom Klarna.

Sommarcontainern anländer snart!

Det är många som väntat på leveranser. Containern anländer preliminärt helgen innan midsommar. Om så sker kommer vi börja packa och leverera från oss under midsommarveckan!

Maj

EKOT 22a maj: Allvarligt vattenläge inför sommaren.

Den senaste tidens brist på nederbörd gör att vattenläget troligtvis kommer att bli ansträngt till sommaren i delar av landet.

Lyssna vidare: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7225284

Samla upp det regnvatten som trots allt faller förr eller senare, i miljövänliga vackra vattentunnor! 
https://medelhavskeramik.se/vattentunna/

Nästa container!

Nästa container anländer preliminärt kring midsommar. Strax därefter kommer vi att påbörja utskeppning av alla beställningar. 

Odla näckrosor i vattentunna

Hus och hem uppmuntrar till odling av näckrosor i vattentunnor… 🙂 

April

Ny modell!

Vi har precis fått in en helt ny modell för 2019: Sakkara. Finns i fyra storlekar och just nu erbjuder vi ett paket till introduktionspris!
Terrakottakruka av frosttåligt gods. Utekruka för trädgård. Krukor av högsta kvalitet.

Leveranser!

Till alla som väntar på leveranser har vi följande besked att ge. På onsdag (den 17e april) anländer containern till oss och veckan efter påsk kommer vi påbörja alla utleveranser runt om i landet.
 
Efterfrågan har varit enormt stor och vissa modeller har redan tagit slut eller är på väg att ta slut. Vi har därför redan beställt en ny extra stor container som preliminärt anländer i juni!

Vattenbrist!

Även i år råder det vattenbrist i stora delar av landet och även i år kommer varningarna tidigt. 

Samla det regnvatten som kommer i våra miljövänliga, vackra vattentunnor, Fraska.

SMHI skriver: “I de stora grundvattenmagasinen är nivåerna under eller mycket under de normala i större delen av landet och den nederbörd som kommit under vintern är inte tillräcklig för att de stora magasinens nivåer ska återgå till det normala.”

Samtidigt råder redan bevattningsförbud på hela Gotland.

Mars

Nästa container mitten av april

Om hamnstrejkssituationen inte förvärras så uppskattas nästa container med krukor och vattentunnor anlända till oss i mitten av april har vi fått förhandsbesked om. För alla er som väntar på leveranser, kolla till denna sida i början av april för uppdateringar om detaljerade leveransdatum.

Januari

Utvidgad verksamhet:
Mäklare för spanska fastigheter

Under slutet av 2018 inledde vi ett samarbete med SolEuropa AB om att förmedla lägenheter och villor i Spanien på den skandinaviska marknaden. Vi förmedlar nyproduktioner från Euromarina som är en ledande fastighetsutvecklare på spanska sydostkusten. De har sedan i början av 70-talet producerat ca 40,000 bostäder. 

Samarbetet föll sig naturligt då vi själva äger en lägenhet som byggts av Euromarina och då våra nya samarbetspartners tidigare jobbat för samma företag i Spanien. Det ger oss fördelen att vi har mycket god kunskap om de bostäder vi förmedlar och vi kan lova ett tryggt köp!

Läs mer här eller surfa vidare direkt till SolEuropa!

Image

2018

Oktober

Ny produkt: överlopp i mässing!

Överloppet består av en genomförning och ett vinkelrör i mässing samt slang (50 cm), för att leda bort vatten då vattentunnan blir full, se bild nedan. Tanken är här att använda en vattentunna av mindre storlek för överskottsvattnet. Två vattentunnor av olika storlekar vid en husknut ser mycket trevligt ut.
Vid beställning, ange i noteringsfältet för ordern vid kassan på vilken sida överloppet ska installeras sett framifrån (t.ex. höger sida, vänster sida, framtill, baktill).

Tillfällig rea på Fraska 70x60cm

Passa på för just nu har vi tillfällig rea på paket Fraska™ 70x60cm (inkl tappkran och tassar). 

Augusti

Beställ nu innan prishöjningar

P.g.a. kraftigt försvagad svensk krona kommer vi inom kort att behöva genomföra prishöjningar och/eller höja gränsen för gratis frakt.
Vårt tips är att beställa nu innan prishöjningarna. 

Juni

Tusen Trädgårdar – söndagen den 1 juli 2018

Söndagen den 1a juli går Tusen Trädgårdar 2018 av stapeln. Det är dagen då mängder av trädgårdar över hela landet öppnas för allmänheten. Även vi deltar och kommer att hålla vår trädgård öppen. Vårt fokus kommer givetvis att ligga på krukor och urnor för planteringar i trädgården och så klart – vår storsäljande vattentunna Fraska™. 

Expert: “Det ska stå regnvattentunnor under varenda stuprör!”

Sveriges främsta expert på växtskydd, Maj-Lis Pettersson, uppmanar oss alla att samla på vatten. Vatten som samlas i regnvattentunnor värms dessutom upp och det gillar växterna när de sedan bevattnas, berättar hon för SR P4 Uppland.

April

Drömhem & trädgård, nr 5

Image

Mars

Nya planteringar på Gröna Lund

Gröna Lund har tidigare dekorerat rabatter med rejäla Palamedes 40×55 i handgjorda specialställningar i smide. I år har de beställt många fler krukor av olika storlekar och former för nya planteringar. Vi kommer att återkomma i sommar med vackra bilder därifrån!

Fraska™ i Gård & Torp

Vår unika vattentunna Fraska™ uppmärksammas i Gård & Torps marsnummer. Och visst är den snyggare än plasttunnor… 😉

Image

LOW KEY-krukor från Grandpa

Missa inte Grandpas unika och superpopulära kollektion av mindre krukor & fat när ni besöker Sveriges kanske mest inspirerande inredningsbutiker i Stockholm, Göteborg och Malmö! Samma höga kvalitet som våra egna krukor. 

www.grandpastore.se/sv/terra-cotta-pot (öppnas i nytt fönster)

Terrakottakrukor från Grandpa, LOW KEY

Grandpa, krukor från kollektionen LOW KEY

Februari

Nytt för 2018: lock till vattentunnan Fraska

Vi har känt stor efterfråga på lock till vår populära vattentunna Fraska™. Nu har vi så utvecklat ett som vi tycker elegant sådant, för storlekarna 90×70 cm och 70×60 cm. Finns att köpa tillsammans med köp av vattentunnan. Skickas EJ separat. 

Image

Januari

Roslagslördag på Norrtälje stadsbibliotek: Trädgård i Regn och Torka

Den 10e februari ställer vi ut och föreläser:

Image

Inslag i Tidskriften Landskap

Nr 1, 2018

Image

2017

September

2018 års första serie av vattentunnan Fraska™ redan slutsåld!

Nästa års första tillverkningsserie av Fraska™ (mellanstorleken) är efter fyra veckor redan slutsåld och de andra storlekarna är på god väg att bli det. Vi har emellertid bett våra keramiker att tillverka fler och därmed precis öppnat för tillverkningsserie nummer två. Dock får vi inte plats med hur många som helst i kommande containrar (som anländer till oss prel. i mars -18) och uppmanar därför våra kunder att redan nu boka för en bra plats i kösystemet.

Augusti

Sverigepremiär för nya palmkonceptet Pilmera™.

Att skapa härligt exotiska miljöer med medelhavsträd i vårt klimat är knepigt, nästintill omöjligt. Det har egentligen fram tills nu bara funnits två alternativ. Antingen så införskaffar man riktiga olivträd eller palmer fast lite mindre…som sedan måste vinterförvaras någonstans. Eller så skaffar man t.ex. väderkvarnspalm som klarar minusgrader. Men som i praktiken inte klarar så många minusgrader och inte så länge. För en palmer som ska klara riktig kyla måste ha det riktigt hett på sommaren…

Vi kan emellertid erbjuda ett tredje och kanske bästa alternativet, en helhetslösning med hög, köldtålig ‘palm’ i stor kruka. Detta träd är egentligen en specialpil med grenar som en palm och blad som ett olivträd. Och det ska stå ute på vintern. Vi levererar det med stor kruka, tassar, jord, LED spotlight etc i en paketlösning som vi kallar Pilmera™. Just nu har vi ett introduktionserbjudande och kommer att leverera i mitten av mars -18.

 

Semesterstängt

I september kommer vi ta ut en välbehövlig ledighet efter en mycket intensiv vår och sommar och därför kommer vi inte att kunna skicka leveranser förrän i mitten av oktober.

Juli

Försenad leverans har lämnat Kreta.

Containern som vi hoppades skulle komma tidigare är försenad. Det beror dels på att vi behövde få med ett stort parti av Grandpas superpopulära LowKey-krukor, dels för att det för ovanlighetens skull regnat ihållande runt Thrapsano där fabriken ligger. Men nu är den extra höga 40-fotscontainern på en båt på väg mot oss i Uppsala och vi kommer givetvis att skicka beställningar så fort som möjligt därefter. Preliminärt kommer vi att ägna 14+15 augusti åt att att leverera.

Samtliga inkommande vattentunnor som rymmer 130L och 420L är redan slutsålda men det finns en del av mellanstorleken kvar och som rymmer 240L.

Juni

KRETAKOTTA®: ett synnerligen unikt gods

Se det “levande” och rejäla godset i KRETAKOTTA®-krukor och -urnor i denna video med tätt foto.

Maj

Furuvik ny kund

Populära djur- och nöjesparken Furuvik strax öster om Gävle har inför invigningen i år köpt större krukor från oss, bl.a. anläggningskrukan Palamedes 60×80.

April

Terrakottakrukan Ivaros och urnan Minoiko introduceras

Vi kan för denna säsong presentera två nya produkter: urnan Minoiko i tre storlekar och den rejäla krukan Ivaros som finns i en enda storlek, 55×70 cm. Vi tar upp dessa två i sortimentet eftersom vi känt en efterfråga på dessa storlekar och former från tidigare säsonger. Speciellt Ivaros väckte stor uppmärksamhet på Nordiska trädgårdar och resulterade i den succé vi hade hoppats på.

Krukor för företaget?

Nu kan även företag handla terrakottakrukor och urnor enkelt genom att välja ‘företag’ i kassan.

Skeppningsdags!

Nu på våren är efterfrågan på våra terrakottakrukor och urnor extra stor och vi lägger ner stor tid och mycket energi på att packa för så säker transport som möjligt till alla rikets hörn från vårt lager i Uppsala. Det är mestadels större kreationer som efterfrågas (som synes på bilden nedan) men oavsett stort på pall eller litet i paket så hämtas alltsammans upp med DHL.

terrakottakrukor

Mars

Enorm efterfråga – ännu en container beställd

Vi har blivit överrumplade över den kraftigt ökade efterfrågan på våra kvalitetskrukor vi mött den senaste tiden. Det verkar vara så att både många privatpersoner och företag har förstått att det är till oss man vänder sig om man vill ha Sveriges bästa krukor och vattentunnor – samt bästa service! Detta är givetvis mycket sporrande och skänker oss stor glädje och energi. Tack alla nya och återvändande kunder!

Vi har fått in en del större ordrar den senaste tiden, bl.a. gick samtliga Olympos 55×35 åt i ett nafs till en uteservering i Västsverige. Och vår nya mindre vattentunna Fraska™ 70×60 cm som vi inte ens fått in ännu är redan slutsåld… Vidare har vår samarbetspartner Grandpa med flera butiker i Stockholm och Göteborg på kort tid lagt ett par stora ordrar på sin egna design av terrakottakruka: LowKey. Detta utöver alla beställningar som inkommit under höst och vinter… Allt sammantaget gör att det vårens inplanerade stora leverans inte räcker utan för att täcka behovet har vi nyligen beställt en container till som beräknas anlända i slutet av maj.

Leveranser – status

Vi har fått in mängder med beställningar på terrakottakrukor och vattentunnor som ännu inte funnits i lager. Vi vill uppdatera med status om att containern är på väg till oss och anländer första veckan i april. Vi kommer så fort som möjligt därefter att påbörja utskeppningen och skicka först till de som väntat längst. Så i slutet av denna månad eller senast i början av nästa bör alla beställningar vara skickade.

Februari

Trädgårdsmässan i Älvsjö i 6-9 april

Trädgårdsmässan ‘Nordiska Trädgårdar’ är som namnet avslöjar Nordens största trädgårdsevent där alla ledande aktörer ställer ut. Givetvis gör vi det också precis som tidigare år – och på samma plats: C20:45.

Vi kommer i år att presentera ytterligare en ny, större terrakottakruka. Mer info kommer!

Nordiska trädgårdar, Medelhavskeramik

Nordiska trädgårdar, Medelhavskeramik

2016

December

Skydda din vattentunna

Passa på att beställa den unika vattentunnan Fraska™ nu innan prishöjningen vid årsskiftet, för leverans till våren!

Håll vattentunnan tom på vintern genom att t.ex. ställa den upp och ner. Ställ tunnan på kruktassar så att inte godset riskerar att frysa fast i underlaget.

Vattentunna på vintern

Vattentunna på vintern


Vattentunna på vintern

Vattentunna på vintern

 

November

Efter flera år med gamla hemsidan har vi nu tagit steget mot en modernare, snabbare och tydligare design. Det är framför allt tre områden som blivit radikalt förbättrade:

MOBILANPASSAD: surfa runt och köp krukor från soffan med mobilen eller surfplattan!
KORTBETALNING: utökade betalningsmöjligheter såsom direktbetalning och kort, inkl Amex!
BÄTTRE BILDER: bildgalleriet är helt omdesignat och ger större bilder.

Oktober

Nya hemsidan är under uppbyggnad och det medför lite begränsningar med sidvisningar etc. Vi ber om ursäkt för vissa ev. störningar under byggtiden men kommer inom bli klara och då kunna ge en bättre besöksupplevelse.

September

Produktionen för Sommar med Ernst sökte upp oss för terrakottakrukor att piffa till området i och kring växthuset för säsongens projekt. Som så många andra fastnade Ernst för stora Palamedes, 60×80 cm och Maia 40×55 cm.
Och visst blev det fint – som det oftast blir i det programmet!

terrakottakrukorterrakottakrukor

Juli

Vi kan i år erbjuda en del modeller av fyrkantiga/rektangulära terrakottakrukor. Säljs endast i vår utställning i Uppsala, välkommen att besöka!

terrakottakrukor

Juni

UC tilldelar Amforeas Medelhavskeramik certifikat för God kreditvärdighet

Vi kan med glädje konstatera att vi tilldelats certifikat för God kreditvärdighet av UC. Detta innebär i korthet att Amforeas Medelhavskeramik bedöms ha en mycket låg risk att hamna på obestånd, något som gör det enkelt och säkert att arbeta med oss.

Gröna Lund köper specialdesign från Amforeas Medelhavskeramik

Anrika Gröna Lund i Stockholm anlitade Amforeas Medelhavskeramik för ett grönskande och iögonfallande projekt. Gröna Lunds krav var tydliga:
› terrakottakrukorna skulle vara av hög kvalitet
› krukorna skulle vara köldtåliga
› leverantören skulle kunna lösa kundens specifika idéer och önskemål

Krukorna skulle stå centralt placerade i nöjesparken på stabila men samtidigt diskreta ställningar. Tillsammans med en lokal smed kunde vi utforma en specialdesign i smide. Eftersom krukorna inte är formgjutna utan handgjorda så var smidet också tvunget att skapas för hand för varje kruka. Under våren mottog kunden specialdesignen till stor belåtenhet och här är resultatet

terrakottakrukor

Aphrodite till Svartsjö slott

Våra terrakottakrukor säljs till ännu ett slott, denna gång Svartsjö slott på Ekerö i Stockholm. Inköpsansvariga värderade kvalitet och service högt och därför blev valet av leverantör enkelt. Krukmodellen skulle stå på entrétrappor runtom slottet och lotten föll på Aphrodite som är förhållandevis smal och också stilren.

Beställ vattentunna Fraska™ redan nu för leverans nästa vår

Vattentunnan Fraska™ är en av våra allra mest populära produkter och är redan slut i lager; efterfrågan har varit enormt stor.
Nästa leverans av denna produkt anländer först nästa vår (2017) och vi kommer då få hem ett begränsat antal. Redan nu har vi fått flera beställningar och vi rekommenderar andra kunder som också vill ha Sveriges finaste och bästa vattentunna att redan nu boka genom att köpa den i webbutiken.
Då garanterar vi dig leverans i vår och du undviker ev. prishöjningar. Om du väljer bank-/plustgiro går det att betala redan nu eller vänta till strax innan leverans. Om du väljer Klarna så sker aktivering inte förrän vid leverans.

April

Vattentunna med tappkran!

Nu erbjuder vi vår populära vattentunna (Fraska™ 90 x 70 cm) med tappkran färdiginstallerad vid leverans som tillval. Med den blir det extra lätt att sköta bevattningen i trädgården!

Golv- och terrasskydd

Vi introducerar speciella golv/terrasskydd för krukor och fat. Terrakottakrukor är ofta fuktiga och ska därför inte stå direkt på trägolv eller trädäck för då riskerar det att uppstå fläckar. Vi kan nu erbjuda diskreta, tunna plastunderlägg som skyddar underlaget både från fläckar och repor.

terrakottakrukorterrakottakruka

Mars

Utställningen i Uppsala öppen!

Nu har vi öppnat permanentutställningen igen för denna säsong. Välkomna att boka tid för besök!

2015

November

Vinterskydda krukorna!

Våra terrakottakrukor är hårdbrända och godset är frostsäkert; de kan därför stå utomhus året runt. Men om de står med jord i ska denna inte vara blöt för expanderande is har enorm sprängverkan och kan skada krukorna. Om krukorna står utomhus med jord i ska jorden hållas så torr som möjligt, aldrig fuktigare än ev. växt kräver. Täck därför krukan (runt plantan/stammen) och ställ den på tassar så den hålls väl dränerad! Vattna ev. växt efter behov.

terrakottakruka