Dina egendesignade krukor

Designa din egna modell eller kollektion av krukor!

Vi hjälper bl a trendsättare inom svenska trädgårdsbranschen, företag och butiker med att ta fram nya, exklusiva kollektioner av krukmodeller för olika projekt, trender och livsstilar. Kanske har du själv eller ditt företag haft tankar om egendesignade krukor?

Är du ute efter skandinaviskt stilren design, retrokrukor, avancerade krukor i ställning eller amplar med rundad botten? Våra keramiker är bland de mångsidigaste och skickligaste som finns och med lång erfarenhet av unika kundbehov från världens alla hörn. Vi vågar påstå att vi har förmåga att ta fram modeller som andra helt enkelt inte klarar av.

För Gröna Lund utvecklade vi speciella ställningar i smide.

Butikskedjan Grandpa har utvecklat egen design för deras kollektion LowKey

Vi kan dessutom impregnera krukorna med ett osynligt material som gör dem helt vattentäta men med bibehållen förmåga att andas vilket förstås uppskattas av växterna. Denna metod är världsunik och skyddar krukorna från smuts och väta. (Impregneringsvätskan är vattenbaserad och innehåller inga farliga lösningsmedel).

Framställningen av din egna design är rättfram och utan omvägar: skicka detaljerade ritningar (gärna jpeg-format) med mått på krukorna, urnorna eller amplarna så tar vi fram ett kostnadsförslag. Därefter skapar keramikerna en prototyp som de fotar och som vi skickar till dig. Du väljer att godkänna direkt eller be om ev. modifiering. Efter du gett ditt slutliga godkännande startar produktionen.

Trädgårdsdesignern Jeremy Bush’s egna spännande kollektion. Smide i obehandlad järn.

Stämpel med egen logotyp

Även om ”KRETAKOTTA®”-stämpeln på våra ordinarie krukor och urnor vittnar om högsta kvalitet så vill du kanske ge en mer personlig prägel till din egna design med egen logotyp? I så fall skickar du logotypen högupplöst till oss med instruktioner på var i godset du önskar att den stämplas så ordnar vi resten.