• Zethos 35 x 40 cm
  • Zethos 35 x 40 cm – details
  • Zethos 25 x 35 cm
  • Krukor med öron
  • Terrakottakruka Zethos
  • Terrakottakruka Zethos
  • Palamedes Zethos

Zethos

340 kr1,150 kr

Charmerande terrakottakruka med öron. Eftersom den är så bred och stabil passar den som odlingskärl för både små och stora växter. Ser vacker ut i grupp med varierande storlekar av ojämnt antal.

Denna högst unika keramikkruka är mycket populär och har sålts från Lund i söder till Umeå i norr.

Artikelnr: N/A Kategorier: ,
Dimensioner N/A
Dränering

Denna kruka har ett dräneringshål. Vi rekommenderar att lägga fiberduk eller tidningspapper i botten och sedan några cm lecakulor. Fiberduken förhindrar att en lecakula pluggar igen hålet. Som avskiljare mellan lecakulor och jord används fiberduk. Annars kommer jorden med tiden att sjunka ner och blanda sig med lecakulorna. Hela poängen ett lager lecakulor i krukans botten är att skapa ett utrymme längst ner där överskottsvatten kan samlas (och rinna ut genom dräneringshålet). Detta gör att rotsystemet aldrig står i blöta och riskerar att ruttna. Detta är speciellt viktigt då plantan vilar.

Planteringstips

Är fin både som utekruka och innekruka. Eftersom den är stor så kan man komponera växter med olika färger och former. Plantera höga sorter i mitten om krukan står fritt eller i bakgrunden om den står mot en vägg. En stomme av långlivade växter som thuja, murgröna, ormbunkar, rabatteternell eller sommarcypress kan sen kompletteras allt efter säsong med olika blommor, t ex
– penséer och lökar på våren
– begonior, petunior, margueriter och rosor på sommaren
– cyklamen, krysantemum och prydnadskål på hösten

Frosttålighet & variationer

Kruka av frosttåligt, hårdbränt gods.
Krukan är ett resultat av avancerat hantverk där varje kärl fått sin personliga prägel. Eftersom de inte är stöpta i form kan mindre avvikelser förekomma både gällande form och storlek.
Angiven storlek ovan visar snittstorlek. Krukan kan i verkligheten vara något större eller mindre.