Anläggningskrukan är en proffskruka och mycket omtyckt bland BRFer, hotell, turistanläggningar och kommuner. 
Att plantera i krukor är ett lätt och snabbt sätt att skapa stämning och mysfaktor i utemiljöer. Våra handgjorda krukor är miljövänliga och har skapats uteslutande av naturligt silikatmineral utan tillsatser. De är av högsta kvalitet och passar för alla typer av växter och börjar inte vittra sönder eller spricka som italienska terrakottakrukor inte sällan gör. En särskild modell, Palamedes, är speciellt framtagen för att passa offentliga anläggningar. Den har en bred fot, är stabil och praktiskt taget ovältbar med sina drygt 300 kg då den är fylld med fuktig jord och dränerande grus i botten. Den är stor nog att husera både buskar och prydnadsträd och eftersom den är stor behålls fukten länge i jorden och växterna kräver inte lika frekvent vattning som växter i små krukor.
Stora kruka

Köldtålig, miljövänligt och hållbar!

Det som gör denna kruka och alla andra av våra krukor unika är kombinationen att materialet andas, vilket uppskattas mycket av växterna, samtidigt som de är hårdbrända och därmed frostsäkra. Faktum är att de kan stå utomhus i strängaste vinterkyla utan att flisa eller spricka – även med jord i! Godset är miljövänligt, tjockt och slitstarkt och därför särskilt lämpligt för offentliga miljöer. Vidare är våra krukors livslängd extremt lång, många decennier, och är därför en god investering.
Eftersom krukorna är av naturmaterial får de med åren en spännande patina och blir allt vackrare, se bild längst ned på denna sida. De kommer för lång tid framöver skapa ett imponerande blickfång och trivsam miljö bland boende och besökare!
Anläggningskrukan: stor, köldtåligt terrakottakruka

Palamedes 60 x 80 cm, volym ca 200 L: 3,400 kr (lagervara)
Palamedes 70 x 90 cm, volym ca 330 L: 7,840 kr (lagervara)

Skillnaden mellan icke-impregnerad och impregnerad kruka:

Anläggningskrukan
Stora krukor
KRETAKOTTA®-krukor åldras vackert och får med åren en fantastisk patina!
Anläggningskrukan