• Terrakottakrukor av frosttåligt gods. Utekrukor för trädgård. Krukor av högsta kvalitet.
  • Terrakottakrukor av frosttåligt gods. Utekrukor för trädgård. Krukor av högsta kvalitet.
  • Terrakottakruka Sakkara
  • Terrakottakrukor av frosttåligt gods. Utekrukor för trädgård. Krukor av högsta kvalitet.
  • Köldtålig, exklusiv kruka

Sakkara

490 kr1,850 kr

Sakkara är en förhållandevis ny modell (2018) som vi är mycket stolta över. Vi hade under en tid funderat på att ta fram en attraktiv serie som skulle vara elegant men ändå alldaglig; som skulle sticka ut men utan att vara prålig. Vi hade försökt att göra det grundligt genom att också ta intryck från både kunder och formgivare och det har alltså resulterat i denna nya design. Sakkara är rejäl, skapad av tjockt köldtåligt gods och passar i alla miljöer: herrgårdsmiljöer, villaträdgårdar, växthus, orangeri, uteplats, gårdar samt också på en balkong. Krukan finns givetvis att beskåda (och köpa) i vår utställning i Uppsala.

Artikelnr: N/A Kategorier: , Etikett:
Vikt N/A
Dimensioner N/A
Frosttålighet & variationer

Kruka av frosttåligt, hårdbränt gods.
Kruka är ett resultat av avancerat hantverk där varje kärl fått sin personliga prägel. Eftersom de är handgjorda kan mindre avvikelser förekomma både gällande form och storlek.
Angiven storlek ovan visar snittstorlek. Krukan kan i verkligheten vara något större eller mindre.

Dränering

Denna kruka har ett dräneringshål. För den större modellen rekommenderar vi att lägga fiberduk eller tidningspapper i botten och sedan några cm lecakulor. Fiberduken förhindrar att en lecakula pluggar igen hålet. Som avskiljare mellan lecakulor och jord används fiberduk. Annars kommer jorden med tiden att sjunka ner och blanda sig med lecakulorna. Hela poängen ett lager lecakulor i krukans botten är att skapa ett utrymme längst ner där överskottsvatten kan samlas (och rinna ut genom dräneringshålet). Detta gör att rotsystemet aldrig står i blöta och riskerar att ruttna. Detta är speciellt viktigt då plantan vilar.