• Vattentunnor: Fraska
  • Apelsinträd i Medelhavskrukan Fraska
  • Unik, frostsäker kruka i vacker, tidlös design
  • Kruka både som inne- och utekruka
  • Vattentunna med tappkran. | Krukor

Fraska™

850 kr6,250 kr

OBS! Samtliga Fraska 110×85, 90×70 och 70×60 är redan slutsålda. Vi får hem ett begränsat antal med nästa containerleverans i vår. Köp redan nu för att boka din beställning och få en bra köplats! (Betalningen aktiveras inte förrän i samband med leverans från oss, preliminärt i mars -18).

Fraska™: Mycket populära utekrukor i keramik i fyra storlekar lämpliga för plantering av både blommor, buskar och prydnadsträd. De större marknadsför vi också som imponerande regnvattentunna.
Fraska™ 110 x 85 har en volym på ca 430 L
Fraska90 x 70 har en volym på ca 240 L
Fraska™ 70 x 60 har en volym på ca 130 L

Vår köldtåliga vattentunna är ett attraktivt alternativ till vattentunna av plast eller av ek som ska underhållas med dyra, kladdiga och inte sällan miljöskadliga oljor varje år.

Sedan 2016 erbjuder vi vattentunnorna (Fraska™ 110 x 85 cm / 90 x 70 cm / 70 x 60 cm) med tappkran installerad, som tillval. Med den blir det extra lätt att sköta bevattningen i trädgården på miljövänligt sätt och även då det råder bevattningsförbud!

Vattentunna med kran | Terrakottakrukor

Vattentunna med tappkran färdiginstallerad som tillval (slang, snabbkoppling och plastnippel ingår ej)

 

Vattentunnan är extrautrustad med dubbla lager vattentät impregnering. Denna för ögat helt osynliga ytbehandling både inuti och utanpå kärlet är vattenbaserad utan farliga lösningsämnen. Ytbehandlingen förhindrar fukt och vatten att tränga in i godset samtidigt som materialets förmåga att andas bibehålls – perfekt i de fall då Fraska™ används för plantering!

Om kärlet används som vattentunna ska det innan vintern tömmas helt på vatten och täckas eller vändas upp och ner.

Krukfötter. Kruktassar. Vattentunna. Krukor. Terrakottakrukor

Kruktassar för stabilisering på ojämnt underlag. Ser dessutom trevligt ut!

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig
Vikt Inte tillgänglig
Dimensioner Inte tillgänglig
Dränering

90 x 70 cm samt 70 x 60 cm kommer utan dräneringshål men kan levereras med dräneringshål vilket rekommenderas vid plantering.
45 x 40 cm levereras med dräneringshål.

Planteringstips

Kärl som kan användas som utekruka för plantering. Eftersom krukorna är stora så kan man komponera växter med olika färger och former. Plantera höga sorter i mitten om krukan står fritt eller i bakgrunden om den står mot en vägg. En stomme av långlivade växter som thuja, murgröna, ormbunkar, rabatteternell eller sommarcypress kan sen kompletteras allt efter säsong med olika blommor, t ex
– penséer och lökar på våren
– begonior, petunior, margueriter och rosor på sommaren
– cyklamen, krysantemum och prydnadskål på hösten

Frosttålighet & variationer

Utekrukor av frostsäker, hårdbränd terrakotta som klarar vinterns kyla minst lika bra som krukor av stengods tack vare materialets stenhårda karaktär och den unika framställningen.
Krukorna är resultat av avancerat hantverk där varje urna fått sin personliga prägel. Eftersom de inte är stöpta i form kan mindre avvikelser förekomma både gällande form och storlek.
Angiven storlek ovan visar snittstorlek. Krukorna kan i verkligheten vara något större eller mindre.