Vår nya kollektion av upplysta krukor som vi kallar Lucero är inte annat än revolutionerande.

För på en marknad som domineras av dussinkrukor från Asien i olika färger och former så finns det endast mindre uppstickare som gör skillnad. KRETAKOTTA® som vi är generalagent för är en sådan: handgjort, klassiskt, naturligt, köldtåligt och en kvalitet överlägsen vanlig terrakotta.

Annars finns mest pianolackade krukor, metallkrukor, lerkrukor och stengodskrukor. De flesta liknar varandra inom samma kategori och visst, vissa är fina. Men det stannar där. Fina. Och det är kanske inte så konstigt, man har ju som användare traditionellt sett betraktat krukan som en behållare för de vackra plantorna man fokuserar på! Inget konstigt med det måste det vara så? Måste det stanna där?

Tänk om själva ”behållaren” kunde ha en smakfull design, ha ett elegant snitt och vara så stilren att den skulle passa in i modern skandinavisk arkitektur. Tänk om det fanns krukor som kunde se ut som vackra skulpturer. Ja, tänk om det fanns krukor som verkligen kunde skapa WOW-känsla.

Jag vet inte om det var det vissa tillverkare försökte eftersträva när de lanserade lysande krukor, alltså en lampa inuti själva krukan som lyser upp materialet – av plast. Blev det läckert, känner man ’WOW vad snyggt’…? Är den spännande också i dagsljus…? Hum…

Upplysta designkrukor ur Lucero-kollektionen

På denna marknad breddar vi oss och introducerar nu alltså Lucero-kollektionen, en serie av krukor som utgör ett helt nytt koncept, en ny kategori som inte skådats tidigare. Dessa krukor liknar inga andra då de har ett integrerat indirekt ljus som beroende på modell

  • lyser upp underlaget (Downlight)
  • lyser upp krukan och växten från fatet (Uplight)
  • lyser upp krukans sida från sidan (Sidelight)

Ljuset förresten, är RGB-LED som går att ställa i 20 fasta färger med den medföljande RF-fjärrkontrollen och har vattentät kapslingsklassificering (IP67). Och det som den lyser upp, själva krukan, har ett material och karaktär som också den är helt unik: marmorbetong med harts som ger en vacker, lätt glansig yta som är lätt att rengöra. Och det stannar inte här för bara själva formgivningen av krukorna har ett modernt snitt som i sig är unikt.

Ytterligare ett attribut är att de kan beställas i vilken RAL-färg som helst, perfekt för företag som vill kommunicera ”sin” färg till kunderna.

Lucero utgörs av skulpturala pjäser tillverkade i EU som väcker intresse redan på ljusa dagen. Men det är i skymningen som de blir huvudfigurer i trädgården, vid poolen, utanför och innanför entréer, i hemmet och på kontoret. Ja, det är när mörkret faller på som Luceros elegans verkligen framträder. Och det är då en viss känsla letar sig fram hos betraktaren. Vilken känsla var det jag tänkte på nu igen…? 😉

Stefan, VD

ImageLucero med unik textur