Vi utvidgar verksamheten!

Vi gillar Medelhavskulturen skarpt och vi ville med krukimporten etablera en del av den i vårt land. Den oöverträffade kvaliteten på våra handgjorda krukor och vattentunnor från Kreta har bäddat för vår framgång i Sverige och vi ser fortsatt en mycket ljus framtid för denna verksamhet.

För de som också känner stort drag till Medelhavet och dess kultur och skulle vilja leva i den, har vi nu utvidgat vår verksamhet med en ny spännande tjänst. Under slutet av 2018 inledde vi ett samarbete med SolEuropa AB om att förmedla lägenheter och hus i Spanien på den skandinaviska marknaden. Vi förmedlar nyproduktioner från Euromarina som är en ledande fastighetsutvecklare på spanska sydostkusten. De har sedan i början av 70-talet producerat ca 40,000 bostäder. Och även på denna front kan vi utlova oöverträffad kvalitet! (I Spanien kan kvaliteten på hus vara mycket varierande).  

Samarbetet med SolEuropa AB föll sig naturligt då vi själva äger en lägenhet som byggts av Euromarina och då våra nya samarbetspartners tidigare jobbat för samma företag i Spanien. Det ger oss fördelen att vi har mycket god kunskap om de bostäder vi förmedlar.

Image
Exempel på ägarlägenhet: La Manga, Spanien

La Manga bildar en naturlig avgränsning mellan Medelhavet och Europas största saltvattenslagun, Mar Menor. 
I detta mycket speciella mikroklimat där sommaren inte blir för het och vintern är behaglig och som har ca 320 soldagar om året, har Euromarina byggd de fyra lägenhetskomplexen på stranden som syns i förgrunden. 

Mäklare i Spanien & juridiskt ombud

I Spanien krävs inte utbildning på mäklare utan alla mäklare arbetar efter ordets ursprungliga betydelse - förmedling. Kontraktet skrivs med säljaren och man tar som köpare hjälp av ett oberoende juridiskt ombud för kontroll av köpekontrakt, ansökan av NIE-nummer, avtalsskrivning för vatten och el, processen med Notarius Publicus etc. 

Givetvis har vi upprättat ett samarbete med en sådan juristfirma och som vi varmt kan rekommendera eftersom vi själva använt oss av deras tjänster. De har flera svenska advokater och är mycket professionella.

Vi finns med hela vägen för tips och råd och erbjuder även visningsresor för att på plats besöka olika boenden och områden samt för att träffa det juridiska ombudet. Tveka inte att kontakta oss om du har funderingar på att köpa permanent- eller semesterboende i Spanien!

Vi förmedlar både villor, radhus och lägenheter och vi fokuserar på nyproduktion eftersom kvaliteten de senaste åren har blivit avsevärt bättre generellt i Spanien. Euromarina följer ISO-9001 och bygger med isolerade ytterväggar för att hålla värme ute på sommaren och inne på vintern. Vidare tror vi kunder både uppskattar och förväntar sig liknande standard som i Sverige och därför har de bostäder vi marknadsför både dubbelglas, A/C förinstallerat och golvvärme i badrummen.

Fler exempel på kvalitetsbostäder i Europas behagligaste klimatzon (Costa Blanca & Costa Cálida):

Hus byggda av Euromarina har inte bara vacker och påkostad design utan håller oöverträffad kvalitet!
Köpa hus i Spanien. Hus byggda av Euromarina har inte bara vacker och påkostad design utan håller oöverträffad kvalitet!
Köpa hus i Spanien. Hus byggda av Euromarina har inte bara vacker och påkostad design utan håller oöverträffad kvalitet!

Nästa visningsresa!

Nu har Spanien öppnat upp igen och vi kommer hålla nästa visningsresa v.41 och v.44 (2021). Hör av er vid intresse!
Image