• Amforeas o/målad
  • Amfora | Amforeas 150 x 60 cm
  • Äkta amfora från Kreta - Medelhavskeramik.se
  • Världsunika Amforeas skapar ett fantastiskt blickfång!
  • Vackra Amforeas blir för ögat den lummiga uteplatsens naturliga medelpunkt.
  • Amforeas – ett veritabelt konstverk
  • Amforeas – proportioner

Amforeas

15,900 kr36,900 kr

Mycket detaljrik och dekorativ amfora som saknar motstycke i världen och som representerar den absoluta höjdpunkten i kretisk krukmakarkonst. Endast våra keramiker kan erbjuda ett så avancerat och vackert verk som Amforeas (grekiska för ’amfora’).
Att skapa ett verk som detta kräver stor skicklighet och lång erfarenhet av keramikern. Samt tid och tålamod. Den större modellen tar nämligen drygt 10 dagar att skapa och beror på att man endast kan bygga upp mellan 7-10 cm i taget efter de första 40 centimetrarna innan det är dags att låta leran torka en tid. Sedan 7-10 cm till osv. När kroppen är färdig ska handtag tillföras samt alla tidskrävande dekorationsdetaljer.
När amforan till slut har skapats så ska hela pjäsen torka en tid varefter den ska brännas i exakt 1080 °C i 14 timmar, jämnt runt hela pjäsen. Denna optimala temperatur går att kontrollera med stor noggrannhet tack vare att gasugn används istället för den gamla vedugnsmetoden. Om temperaturen överstiger 1080 °C riskerar godset att brännas och skadas, och lägre temperatur ger dålig hållbarhet.
Efter bränningen ska amforan sedan svalna i luft och därefter kylas med vatten under lång tid.

Amforeas går att specialbeställas detaljrikt målad som bildexemplet ovan visar. Detta veritabla konstverk är då vackert utsmyckad med bl a olivkvistar och signatur längst ner på foten.

Använd den som dekorativ solitär i t ex entréhall och sal, eller i par för att rama in entré, valv eller trappa. Amforeas skapar också ett enastående blickfång i uterum, orangeri och trädgård, se bilderna!

Vikt N/A
Dimensioner N/A
Variationer

Produkterna är resultat av avancerade hantverk där varje kärl fått sin personliga prägel. Eftersom de inte är stöpta i samma form kan mindre avvikelser förekomma både gällande form och storlek.
Angivna storlekar ovan visar snittstorlek. Kärlen kan i verkligheten vara något större eller mindre.