• Pilmera™: Köldtålig palm i stor kruka. Bästa lösningen för att uppnå exotisk miljö i svenskt klimat!
 • Palm för svensk vinter, bättre än väderkvarnspalm
 • Köldtålig palm för svenskt klimat, bättre än väderkvarnspalm
 • Upplyst palm. Köldtålig palm.

SPECIAL: Pilmera™

12,900 kr21,700 kr

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:

Skapa exotiska miljöer med Pilmera™: vintertålig palm i stor kruka

Du vill ha stora exotiska växter hemma eller till grönområdet som du ansvarar för och tänker att palmer och olivträd alltid är vackert och tilltalande. Men vinterförvaringen är ju ett bekymmer… Så du letar vidare och finner vintertåliga palmer, t.ex. väderkvarnspalm (Trachycarpus) men inser snart att denna palmfamilj även den är en risk att ha eftersom den inte klarar långa köldperioder och inte stränga köldknäppar. Du tappar motivationen och lägger det hela på is…tills du hittade denna sida!

Vi kan erbjuda en helt unik och perfekt lösning, en avvägning mellan det exotiska och det nordiska tuffa klimatet med vårt nya produktkoncept Pilmera™: ‘palm’ i äkta medelhavskruka. ‘Palmen’ är egentligen en mångflätad flerårig specialpil med små blad som till förväxling liknar olivträdets blad till storlek, färg och form. Trädet har en imponerande och palmliknande krona som vajar vackert i vinden och som man gärna vilar ögonen på – även kvällstid eftersom vi inkluderar en av marknadens bästa spotlights i vårt koncept!

Med åren växter flätan ihop och bildar en enda stor och tjock stam med vackra, vridna dekorationer som bilden visar. Stammen växer dock inte mer på höjden utan stannar på de 250 cm som den levereras med. Kronan däremot växer och gör det fort! Redan första säsongen kan kronan komma att uppnå en diameter om tre meter om den planteras vid säsongstart och blir bara tätare och tätare med åren.

Pilmera™ och vår nordiska vinter

Specialpilen inte bara uthärdar vår nordiska stränga vinter (åtminstone till Zon 5) utan ska stå ute vintertid. När bladen fallit och kylan faller på ser de nakna grenarna imponerande ut med rimfrost och snö på. På vårvintern och sedan i början av augusti klipper man in kronan kraftigt och låter den växa ut igen med nya skott. På detta sätt blir kronan tätare för varje år.
För att skapa en fulländad medelhavsmiljö så ska palmen givetvis stå inramad i en stor kruka från medelhavet. Våra handgjorda och miljövänliga stora krukor som finns representerade i bl. a. gallerior, nöjesparker och botaniska trädgårdar runt om i Norden är kända för att hålla allra högsta kvalitet, vara syretransparenta och klara sträng kyla galant!

Gediget produktkoncept för både privata och offentliga miljöer

Vårt unika och gedigna produktkoncept Pilmera™ – exotisk miljö för alla årstider – består av noga utvalda och enbart högkvalitativa komponenter. Konceptet passar lika bra i en villaträdgård vid poolen eller uteplatsen, som i entréer eller för att på vackert och spännande sätt piffa upp livlösa fasader i offentliga miljöer.
Speciellt för offentliga miljöer har vi tagit fram en diskret lösning för att förankra krukan i underlaget som omöjliggör att flytta, stjäla eller välta krukan, något som även utan förankring är svårt eftersom krukan med allt installerat väger över 300 kg. Dessutom impregnerar vi krukan med dubbla lager av ett transparent miljövänligt medel som gör krukan lättare att hålla ren.

Stort, vackert, exotiskt, köldtåligt och unikt!
Vår leverantör av den flätade stammen producerar endast ett begränsat antal av denna stora storlek. Bäst chans till tillgång är i början av året. 

Följande artiklar ingår i produktkonceptet Pilmera™:

 • Stor kruka av tjockt, starkt och hårdbränt gods: Ivaros 55×70 cm, Palamedes 60×80/70×90 cm eller Aphrodite 75×70 cm
 • Kruktassar
 • Dubbla lager impregnering
 • Flätad specialpil/’palm’, ca 200 cm synlig stam från krukans jordyta till underkant av trädkrona. Total längd ca 250 cm. Trädet levereras utan utväxt krona.
 • Kraftig aluminiumbeklädd uplight för dekoration (LED, 300 Lumen, 3000K (varmvit), 12V) samt förlängningskabel 10 meter & trafo
 • Isolering av krukans insida för att skydda rotsystemet från extrema köldknäppar
 • Jord
 • Fiberduk
 • Förankringssystem
 • Installations- och underhållsinstruktion
 • Gratis leverans (i delar, ej “monterat”) till fastigheten